Dijkloop 2023 groot succes

Mooi bedrag voor het Gehandicapte kind

Een fantastisch bedrag opgehaald met De Sinke Specials!

Even voor 11:00 uur stonden maar liefst vijftien kinderen te popelen aan de startlijn van De Sinke Specials, een 300 meter lange afstand georganiseerd door De Dijkloop. Waar deelnemers normaal uit vier afstanden (600m, 1,5km, 5,5km & 9,5km) kunnen kiezen heeft de organisatie van De Dijkloop speciaal voor haar eerste lustrum een nieuwe afstand in het leven geroepen: De Sinke Specials. Een race van 300 meter door de straten van Koedijk.

De 300 meter lange race is vernoemd naar de in mei 2022 overleden Joop Sinke. Joop was naast bestuurslid van De Dijkloop uit het eerste uur, bovenal liefhebber van het werken met kinderen met een handicap. De organisatie zag de combinatie tussen Joop zijn passie, en het vijfjarig bestaan als een uitgelezen kans om deze nieuwe afstand in het leven te roepen. “Want wij vinden dat ieder kind, in Koedijk of er buiten, de mogelijkheid moeten krijgen om ’gewoon’ te kunnen sporten” aldus voorzitster Linda Schra.

Om klokslag 11:00 uur sprintte alle deelnemers richting de finish, waarna ze met z’n allen hebben genoten van een finishfoto naast het winnaarspodium. Om deze mooie dag af te sluiten heeft De Dijkloop samen met de Goede Doelen Stichting van NH1816 en Otterlo Financieel Advies een fantastisch bedrag van maar liefst €2500,- opgehaald voor Stichting het Gehandicapte Kind. Echt geweldig!

Dijkloop 2023 cheque Dijkloop 2023 cheque