Ivonne 25 jarig jubileum

al 25 jaar schadebehandelaar in Koedijk

Zo snel en persoonlijk mogelijk,

 

Precies 25 jaar geleden trad Ivonne Visser in dienst bij Otterlo Financieel Advies als schadebehandelaar. Een kwarteeuw later is de in Koedijk geboren Ivonne dat nog altijd. En dat ging niet ongezien. Klanten lieten onlangs nog blijken de inzet en toewijding van de rotsvaste Ivonne zeer te waarderen. Een kers op de taart van Ivonne’s jubileum.

 

Ze herinnert het zich nog haarscherp. Hoe ze in 1996, zwanger van haar tweede kind, op gesprek kwam bij eigenaar Kasper van Otterlo. “Ik werd door hem gebeld voor een sollicitatiegesprek. Ik vertelde nog dat ik in verwachting was maar dat was geen probleem.” Het gesprek verliep voorspoedig en kort daarna kreeg Ivonne het goede nieuws. “En dat terwijl ik hoogzwanger was! Ik weet nog goed dat ik thuiskwam en met de huistelefoon mijn man belde (mobieltje had ik nog niet) en verbaasd zei: ‘ik ben aangenomen’.”

Tijdens haar eerste periode, nog voor de verhuizing van het kantoor in 2005, deelde Ivonne een bureau en stoel met haar gewaardeerde collega Marjan Brugman. “Sinds de verbouwing vorig jaar in ons nieuwe pand heb ik een eigen kantoor gekregen waar ik klanten kan ontvangen. Daar ben ik erg blij mee.”

‘Pitbull’

Ivonne kwam bij Otterlo binnen als schadebehandelaar. En dat is ze nog steeds, tot op de dag van vandaag. Ze wikkelt dagelijks incidenten met water-, brand- en autoschade af. Maar ook problemen bij de dekking van reisverzekeringen in verband met bijvoorbeeld het coronavirus zijn haar verantwoordelijkheid. “Ik maak er een soort sport om een schade zo goed en zo snel mogelijk af te handelen en ga er altijd voor de volle 100 procent voor.”

Een specifieke zaak springt haar in het oog. “De geparkeerde auto van onze klant was aangereden, de dader was doorgereden. Samen met de klant en een getuige die het nummerbord had genoteerd, heb ik de schade verhaald op de polis van de dader. Het duurde al met al wel een half jaar maar de schade is betaald.”

Een doorzetter, of zoals Ivonne dat zelf omschrijft: “ik bijt mij erin vast.” En dat heeft haar op kantoor de bijnaam “pitbull” opgeleverd. “Door klanten word ik erg gewaardeerd. In een tevredenheidsonderzoek kreeg ik een 9,6.”

Goed- en slechtnieuwsgesprekken

De waardering van het werk is wederzijds. Want Ivonne houdt van haar baan. Het meest nog van het klantencontact. “Ik probeer de klant zo goed mogelijk te helpen en zorgen uit de weg te nemen. Als mensen letsel hebben, dan bel ik ze hoe het gaat en of de zaak nog goed loopt. Heeft een maatschappij nog iets nodig, lukt het verhalen van de schade op een tegenpartij, is er al iets betaald? Et cetera.”

Toch is het niet louter goed nieuws dat Ivonne haar klanten moet overbrengen. Niet iedere vorm van schade is verzekerd. “Helaas heb ik ook weleens zulke gesprekken. Dat is vervelend, we kunnen niet elk risico verzekeren.”

Heftige claims

Enkele schadeclaim hebben blijvende indruk achtergelaten op Ivonne. De gevolgen van brand maakte ze van dichtbij mee. “Ik begeleidde samen met Kasper de schade van een geheel afgebrand bedrijf. Het liep in de miljoenen. Dat was heel ingrijpend, mannen in witte pakken liepen rond, het was verschrikkelijk om te zien.” Ook een brand bij een boerderij maakte indruk. “De mensen stonden letterlijk buiten in pyjama en hadden niets meer. Alles moest geregeld worden. Een hotel en later vervangende woonruimte, kleding, eerste levensbehoefte en ga maar door.”

Een ander type schadeclaim wat Ivonne altijd bijstaat is een ziekenhuisopname van mensen tijdens vakanties in het buitenland. “Dat is heel ingrijpend en emotioneel. Ik ben altijd weer opgelucht als we alles hebben kunnen regelen en dat het hele gezin weer veilig en gezond thuis is gekomen.”

Vis bakken

Het zevenkoppige team van Otterlo bevalt Ivonne enorm. “We kunnen het heel goed met elkaar hebben. Dat maakt het werk ook erg leuk. ”Er is alleen één ding dat Ivonne niet meer hoeft te proberen bij haar collega’s. “Tijdens avonddiensten kunnen wij eten op kantoor klaarmaken”, lacht ze. “Er staat een geheel ingerichte keuken, behalve een afzuigkap.

Dat heeft als nadeel dat collega’s de volgende dag in onze etenslucht zitten. Wat hebben jullie nu weer gegeten, was het altijd. Op een gegeven moment mochten we geen vis meer bakken.”

Personeelsvereniging

Ivonne en haar collega’s Petra en Jolanda regelen de personeelsuitjes. Elke maand legt het team van Otterlo wat geld in de spaarpot van de personeelsvereniging. Daar wordt jaarlijks iets leuks mee ondernomen, zoals reisjes naar Rome, Parijs en Lissabon. “Onze partners mogen ook altijd mee. We kijken er altijd weer op terug als een mooie herinnering.”

Eigen douche

Naast fanatiek schadebehandelaar is Ivonne ook enthousiast fietser. Dat heeft haar een voordeel op kantoor opgeleverd. Tijdens de verbouwing werd namelijk een badkamer met douche geïnstalleerd. Ivonne’s douche. “Dat kun je zo wel zeggen.

Ivonne, gaat 4 x in de week op de fiets van haar woonplaats naar Koedijk, zo’n 13 km.. Dan is het fijn als je even kan douchen. Ze gaat ook regelmatig met haar man op fietsvakantie. “Dan gaat het tentje achterop mee. Ik heb al vele mooie fietsvakantie’s meegemaakt. De rit van Maastricht naar het Italiaanse Verona was de mooiste. We fietsten toen over een bergpas in Zwitserland, de Splügenpas. Dat was pittig maar zo mooi en bijzonder. Ik zou het zo weer doen.”

Ivonne_Spl_genpas_2114_meter Ivonne_Spl_genpas_2114_meter
Ivonne 25 jaar Ivonne 25 jaar