Helft Nederlanders zet zich actief in voor de buurt

Een ruime meerderheid van de Nederlanders (70%) hecht veel waarde aan een sociaal betrokken buurt. Meer dan de helft (55%) zet zich hier dan ook actief voor in. Dat en meer blijkt uit onderzoek naar het belang het gemeenschapsgevoel, uitgevoerd in opdracht van RegioBank door Direct Research onder 1.040 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Die actieve rol van buurtbewoners is in tijden van corona extra hard nodig. RegioBank startte daarom in samenwerking met het Oranje Fonds, het VoordeBuurt Fonds dat diverse ‘buurtzame’ initiatieven en projecten op lokaal niveau ondersteunt.

 

Nieuwe koelbus en digitale bijspijkercursus

In januari honoreerde het VoordeBuurt Fonds het zesde project. Het Fonds werd door RegioBank en het Oranje Fonds in het leven geroepen om buurten te helpen met initiatieven die de leefbaarheid verder bevorderen. Niet alleen met geld, ook met advies en organisatie helpen de Zelfstandig Adviseurs van de bank op lokaal niveau. Zo krijgen de senioren uit Bergen een digitale bijspijkercursus, werd er ruim € 4.000 opgehaald voor een nieuwe koelbus voor Voedselbank De Bevelanden en kunnen eenzame mensen in Rijssen terecht bij  Inlooppunt de Open Deur voor een luisterend oor en gezelschap.

 

Buurtzaam op de kaart

De bank lanceerde onlangs bovendien de campagne ‘Buurtzaam’. Het is een term die RegioBank zelf in het leven roept om het belang van een leefbare buurt – op zowel sociaal als economisch vlak - blijvend op de kaart te zetten. Dit vult de bank niet alleen in met het VoordeBuurt Fonds, ook neemt RegioBank plaats in de Nationale Coalitie Een tegen Eenzaamheid, ondersteunt zij ondernemers op lokaal niveau, geeft gastlessen over financiën op lokale basisscholen en zijn de Zelfstandig Adviseurs nog meer in contact met hun klanten uit de buurt.

 

Kasper van Otterlo: “Al honderd jaar staat RegioBank bekend als de bank dichtbij. Ook met hulp en advies zorgen wij voor leven in de buurt. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank maken wij ons hard voor een leefbare buurt en zetten we graag een stapje extra. Wat speelt er echt in de buurt en hoe zouden we kunnen helpen? Daarom doen wij graag een oproep: heeft iemand een initiatief dat zich richt op het structureel vergroten van lokale verbinding in de buurt? Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden voor een aanvraag bij het VoordeBuurt Fonds.”

 

Over RegioBank
Met zo’n 500 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

4218 otterlo omgeving 4218 otterlo omgeving