De Dijkloop 7 april

Dit jaar is Otterlo Financieel Advies opnieuw de trotse hoofdsponsor van De Dijkloop, die voor de zesde keer wordt georganiseerd. Op zondag 7 april zullen de straten van Koedijk weer bruisen van energie, gevuld met zowel sporters als toeschouwers. De 6e editie van De Dijkloop belooft weer een prachtig parcours te bieden, dat zich uitstrekt over de dijk, dwars door de polder en het schitterende natuurgebied Geestmerambacht.

De Dijkloop is een gezellige hardloopwedstrijd met tijdregistratie, geschikt voor recreanten van alle leeftijden. Deelnemers hebben de keuze uit diverse afstanden. Voor de jongere deelnemers zijn er twee kidsruns (600 meter en 1,5 km) uitgezet in Koedijk. Volwassenen kunnen kiezen tussen de afstanden van 5,5 kilometer en 9,5 kilometer. Het parcours voor de kidsruns bevindt zich in Koedijk, terwijl de route voor de 5,5 en 9,5 kilometer door het recreatiegebied Geestmerambacht loopt en terugkeert naar Koedijk. Dit jaar wordt ook de Sinke Special opnieuw georganiseerd, een parcours van 300 meter voor frame runners.

De Dijkloop is niet alleen een geweldig evenement voor volwassenen, maar er wordt ook gedacht aan de jongere deelnemers. De Kidsruns staan centraal omdat sport bijdraagt aan gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en de algehele ontwikkeling van kinderen. Daarom ontvangen alle deelnemende kinderen naast een medaille ook een leuke herinnering aan De Dijkloop. Voor elke deelnemer geldt: ”Meedoen aan De Dijkloop is een sportief feestje”.

 

Het goede doel

Het goede doel voor dit jaar is het Jeugdfonds Sport en Cultuur (https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/alkmaar/), dat zich inzet om elk kind in Alkmaar en Koedijk de kans te bieden om te kunnen sporten, zelfs als de financiële situatie thuis dat niet toelaat.

 

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via de website van De Dijkloop (http://www.dijkloop.nl). De kosten voor deelname zijn € 5,00 voor de Sinke Specials en kidsruns, € 15,- voor de 5,5 kilometer en € 19,- voor de 9,5 kilometer.

 

Ophalen startbewijs

Haal je startbewijs op vrijdag 5 april op bij ons kantoor op dan  ontvang je als cadeautje een mooie drinkfles. Op zaterdag 6 april en zondag voor de loop kunnen de nummer worden opgehaald bij de Rietschoot.

dijklooplogo dijklooplogo