A Local Swim Schagen voor ALS

Zwem je ook mee of steun team Otterlo Advies Koedijk

Zwem mee ALS je kan!  
Ga jij, net als Dolf en Kasper, een sportieve uitdaging niet uit de weg? Zet jij je graag in voor het goede doel? Spring dan met ons in het diepe en zwem voor ALS!

 

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.

 

Zwemmen voor het goede doel

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

 

Wij vinden het belangrijk om als lokaal bedrijf betrokken te zijn bij maatschappelijke initiatieven als deze. Daarom nodigen wij je graag uit mee te te zwemmen en samen geld in te zamelen voor A Local Swim Schagen.

 

Sponsorgelden

Naast het inschrijfgeld wordt elke deelnemer gevraagd minimaal € 1.000,- aan sponsorgeld op te halen. Dat kan door allerlei acties én omdat je bij Nh1816 bent verzekerd, verdubbelt de coöperatie elke donatie met een maximum van € 50 per donatie en € 600 per zwemmer. Het doel is om samen de maximale donatie over te maken. Dat doen we bij de prijsuitreiking en maken we via een cheque bekend.

 

Steun Team Otterlo Advies Koedijk

Alleen sponsering vonden we niet genoeg, dus Dolf heeft Kasper uitgedaagd om het mee te zwemmen en kan zelf dus ook niet achterblijven. Kasper: We hebben onder de slogan  ”Koedijk zwemt mee” het zwemteam Otterlo Advies Koedijk opgericht. En hopen hiermee minimaal €1.000,- bij te dragen aan het goede doel. 


We horen je denken, kan ik hier ook mij steentje aan bijdragen. Maar dat kan zeker, je kan je bij ons team aansluiten als zwemmer of als donateur. Via onze teampagina kan je, je aanmelden als zwemmer, wij zwemmen de 750 meter. Wil je liever doneren, dat kan ook op:

Ik zwem mee of sponsor Team Otterlo Advies Koedijk (https://schagen.alocalswim.nl/teams/otterlo-advies-koedijk)

 

Doe je ook mee? Schrijf in voor 8 juni!

Denk je nu, ‘ja, ik wil zwemmen voor ALS’? Dit is de praktische informatie:

Datum: zondag 2 juli 2023 van 9.00 tot 12.00 uur

Afstand: 750 of 2000 meter voor volwassenen en 250 meter voor de kids

Locatie: Haven van Schagen

 

Laten we met A Local Swim Schagen samen genoeg geld bij elkaar zwemmen om dit mooie doel te steunen! Zien we jou op 2 juli bij de start?

 

Dolf en Kasper

Team Otterlo Advies Koedijk

ALS swim ALS swim
Dolf & Kasper Dolf & Kasper