NHG-lening voor senioren

ingevoerd op 19-06-2018

Als u al AOW ontvangt of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt en een andere woning wilt kopen, dan kunt u te maken krijgen met aangescherpte financieringsregels. Hierdoor kan het krijgen van een hypotheek voor een nieuwe woning moeilijker zijn, zelfs als uw nieuwe hypotheeklasten lager uitvallen dan uw huidige lasten. Wij hebben voor deze specifieke situatie een nieuwe manier van toetsen ontwikkeld, waardoor u in veel gevallen wél een passende hypotheek met NHG kunt krijgen. 

Hoe zit het precies?

filmpje NHG via Youtube (https://youtu.be/XGs8BSG46Ew)

Onze oplossing: kijken naar werkelijke lasten

De standaard manier van toetsen van uw inkomen gaat ervan uit dat u de hele hypotheeksom via een annuïteitenhypotheek aflost. Maar als u een (gedeeltelijk) aflosvrije hypotheek heeft, betaalt u voornamelijk rente en geen (of minder) aflossing. Uw werkelijke lasten, het bedrag dat u maandelijks aan de bank betaalt, zijn in dat geval veel lager dan de fictieve lasten waar de standaard toets mee rekent. Daarom hebben we een nieuwe manier van toetsen ontwikkeld die een passende hypotheek vaak wel mogelijk maakt. 

Het is nu mogelijk om een hypotheek met NHG af te sluiten via een hypotheekadviseur of direct bij de bank, waarbij getoetst wordt of uw inkomen voldoende is om uw werkelijke hypotheeklasten. Om voor deze manier van toetsen in aanmerking te komen moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet bijvoorbeeld de hypotheekrente voor een langere periode vastzetten. Uw hypotheekadviseur kan u alle mogelijkheden uitleggen en weet welke geldverstrekkers deze mogelijkheid namens NHG aanbieden. 

Vraag uw adviseur van Otterlo Financieel Advies naar NHG

Door deze nieuwe manier van toetsen kan uw verhuiswens mogelijk wel werkelijkheid worden. U heeft dan meteen de zekerheid die NHG biedt!

Een hypotheek met NHG voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen. Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Wanneer u door een verandering in uw persoonlijke omstandigheden, zoals het overlijden van uw partner of een relatiebreuk, uw hypotheek niet meer kunt betalen biedt NHG u een vangnet waarop u kunt vertrouwen. Benieuwd wat NHG voor u kan betekenen? We leggen de voordelen graag voor u uit. Bekijk de uitleg in dit filmpje.

oudjes genieten oudjes genieten