Wat betekent Prinsjesdag voor uw zorgverzekering?

ingevoerd op 20-09-2016

Het is inmiddels Prinsjesdag geweest. De dag waarop we meer hebben gehoord over de zorgverzekering 2017.

Wat is verzekerd in 2017?

De basisverzekering vanaf komend jaar uitgebreid met een aantal plastisch chirurgische ingrepen. Ook krijgt u fysiotherapie voor etalagebenen in de tweede fase en een tijdelijk verblijf in zorghotel of verpleeghuis voortaan vergoed.

De hoogte van het eigen risico 2017

De regering bepaalt uw eigen risico. Dat is het bedrag dat u zelf betaalt voor uw zorg. Er is veel discussie over het eigen risico want voor veel mensen is het een groot bedrag. Dit eigen risico blijft in 2017 gelijk: € 385. 

Verschillende maatschappijen bieden de mogelijkheid om het verplichte eigen risico gespreid te betalen. Zodat u niet het hele bedrag in één keer betaalt, maar in termijnen.

De basis premie in 2017

Op Prinsjesdag is ook de rekenpremie bekend gemaakt. Dat is het bedrag dat zorgverzekeraars volgens de regering aan hun verzekerden moeten vragen om de zorgkosten te dekken. De rekenpremie is de basis voor de berekeningen van de premie die u uiteindelijk gaat betalen. Die worden later bekend gemaakt door de verzekeringsmaatschappijen. Er wordt aangenomen dat de premie minimaal gaat stijgen.

Vergelijken loont!

Zodra de premies en voorwaarden bekend zijn is het weer verstandig om te vergelijken. Hier kunnen wij u bij helpen. U kunt op onze zorgpagina een vergelijkingsformulier downloaden waarna wij voor u een vergelijking maken.

IMG_3519 IMG_3519